Sıkça Sorulan Sorular
-
SORU : Sürücü kurslarının grup açılış dönemleri hangi tarihler arasındadır , son kayıt tarihi nedir ?
-
CEVAP : Sürücü kursları kanunen her ayın 1’i ile 10’u arasında kurs derslerini başlatma hakkına sahiptir. Son kayıt tarihi ise her ayın 10’u olarak belirlenmiştir.
-
SORU : B , B Otomatik , A , A1 , A2 ehliyet sınıfları kurs ücreti ( fiyatı ) nedir ?
-
CEVAP : Ehliyet fiyatlandırması 2016 yılı Ocak ayından itibaren sürücü kurslarında uygulanacak olan taban fiyat, valilikler tarafından belirlenir. 7 kişilik bir komisyon oluşturulur. Bu komisyona vali ya da valinin görevlendireceği vali yardımcısı başkanlık yapar.İl Milli Eğitim Müdürü, İlçe Eğitim Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli özel motorlu taşıt kurslarından sorumlu şube müdürü, İlçe Milli Eğitim’de görevli özel motorlu taşıt sürücü kurslarından sorumlu şube müdürü, ticaret odası başkanlığı temsilcisi ve sürücü kurslarına ait sivil toplum kuruluşu temsilcisinden oluşur. irtibata geçerek bilgi alabilirsiniz.
-
SORU : Teorik ders olarak hangileri verilmektedir ?
-
CEVAP : Trafik ve Çevre Bilgisi , Trafik Adabı , İlk yardım Bilgisi ve Araç Tekniği Bilgisi dersleri verilmektedir.
-
SORU : Teorik sınavda toplam kaç soru sorulur. Her dersten kaç net çıkarmam gerekiyor ?
-
CEVAP : 23 Trafik ve Çevre Bilgisi, 6 Trafik Adabı , 12 İlk yardım Bilgisi ve 9 Araç Tekniği Bilgisi olmak üzere toplam 50 soru sorulur.Her soru 2 puan değerindedir. 35 adet doğru cevap yeterli olacaktır.
-
SORU : Teorik sınavda verdiğim yanlış cevaplar doğru cevaplarımı etkiler mi ?
-
CEVAP : Etkilemez , yanlış doğruyu götürmüyor.
-
SORU : Teorik sınav başarı puan barajı kaçtır ?
-
CEVAP : Başarı puan barajı 100 üzerinden 70’tir.
-
SORU : Teorik sınavda başarısız olduğumda kaç defa sınava girme hakkım var ?
-
CEVAP : Sınavdan başarısız olduktan sonra 3 defa daha sınav hakkınız var.
-
SORU : Direksiyon eğitim süreleri ne kadardır ?
-
CEVAP : Akan trafikte 14 saat araç ile yapılan eğitim verilmektedir.
-
SORU : Direksiyon sınav hakkımız kaç adettir ?
-
CEVAP : 4 adet direksiyon sınav hakkınız vardır. Ancak belirli bir ücret karşılığında ( + ) 4 hak daha Milli Eğitim tarafından tanımlanır.
-
SORU : Sürücü belgemi almadan sürücü sertifikasıyla araç kullanabilir miyim ?
-
CEVAP : Hayır. Nüfus Müdürlüklerine başvurup sürücü belgenizi aldıktan sonra araç kullanabilirsiniz. Sertifika ehliyet yerine geçmez.
-
SORU : Sürücü sertifikamı aldıktan sonra ne kadar süre içerisinde Nüfus Müdürlüklerine başvurmam gerekiyor ? Eğer verilen süre içerisinde başvuru yapamazsam sürücü sertifikam iptal olur mu ?
-
CEVAP : Direksiyon sınavından sonra 2 yıl içinde sürücü belgenizi almadığınız takdirde sertifikanız iptal olur ve süreci yeniden başlatmanız gerekir.
-
SORU : Yazılı ve direksiyon sınavlarını geçtim , bundan sonra ne yapmam gerekiyor ?
-
CEVAP : Kazanılan belge hangi ehliyet sınıfına ait ise Ziraat bankası atm ve mobil bankacılık hesaplarından devlet harç bedeli yatırılıp 2 yıl içerisinde Türkiye sınırları içerisindeki istediğiniz Nüfus Müdürlükleri için http://randevu.nvi.gov.tr web adresinden, e-devlet üzerinden (sürücü belgesi randevu) ya da 199 nolu telefon numarasını arayıp randevu alarak sertifikayı ehliyete çevirmeniz gerekmektedir. Şimdiden güzel günlerde kullanmanız dileğiyle..